Кияни заборгували за комуналку мільярди гривень

Читать на русском
У Києві простежується тенденція зменшення рівня оплати за комунальні послуги, на сьогоднішній день заборгованість складає 6 млрд гривень.

У Києві простежується тенденція зменшення рівня оплати за комунальні послуги, на сьогоднішній день заборгованість складає 6 млрд гривень.

Про це на брифінгу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Борги за комуналку: чи можуть списати та що буде із субсидіями після карантинуУ Кабміні обіцяють спрощення надання субсидії людям, які втратили роботу під час карантину. Водночас в експертному колі прогнозують, що після карантину дехто може не отримувати виплат.

«Загалом на сьогоднішній день заборгованість киян за комунальні послуги, а це вивезення сміття, утримання будинку, опалення…загальна сума заборгованості на сьогодні – 6 млрд грн. Це достатньо велика сума, але сьогодні більше тривога у нас відносно тенденції. Ми бачимо тенденцію зменшення рівня оплати за комунальні послуги за останній місяць», - сказав Пантелеєв.

Раніше повідомлялося, що під час карантину через спалах коронавірусу кияни масово перестали платити за комунальні послуги.

Нагадаємо, пенсіонери оплачуватимуть комуналку телефоном. Кабмін планує запустити систему оплати компослуг для пенсіонерів через Укрпошту або телефонні гарячі лінії банків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: