США розширили санкції проти Венесуели

Читать на русском
Влада США розширила санкції проти Венесуели, додавши до списку трьох фізичних осіб і 16 компаній.

Влада США розширила санкції проти Венесуели, додавши до списку трьох фізичних осіб і 16 компаній.

Про це у вівторок, 17 вересня, повідомляється на сайті Мінфіну Сполучених Штатів.   Під санкції потрапили громадянин Колумбії Девід Ніколас Рубіо Гонсалес, громадянин Італії Луїс Альберто Сааб Моран і громадянин Венесуели Амір Луїс Сааб Моран. Крім того, в список крім низки колумбійських компаній потрапили чотири панамські і одна італійська - Gruppo Domano S.R.L.

5 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ про блокування власності влади Венесуели в юрисдикції Штатів. Крім того, в США заблокували активи Боліваріанської Республіки, а обмеження також торкнулися Центрального банку країни і нафтової компанії PDVSA.

Венесуела протягом декількох років перебуває в економічній і політичній кризі, однак загострення ситуації припало на січень поточного року. На тлі тривалих протестних акцій лідер венесуельської опозиції, голова парламенту Хуан Гуайдо проголосив себе главою держави.

Його владу визнали США, Канада, Гватемала і кілька інших країн. Низка інших держав, Росія, Китай і Мексика, підтримали президента Ніколаса Мадуро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: