США розширили список санкцій щодо Венесуели

Читать на русском
Влада США розширила список санкцій щодо Венесуели, внісши в нього ще чотири компанії, а також чотири судна під панамським прапором.

Влада США розширила список санкцій щодо Венесуели, внісши в нього ще чотири компанії, а також чотири судна під панамським прапором.

Про це повідомляється на сайті американського Мінфіну у вівторок, 24 вересня.

Згідно з текстом заяви, під санкції потрапили три панамські компанії Bluelane Overseas SA, Tovase Development Corp, Trocana World Inc і одна базується на Кіпрі компанія Caroil Transport Marine LTD.

Американська влада також внесла в чорний список кораблі під прапором Панами, які здійснюють транспортування хімічної та нафтової продукції.

«Сьогоднішні санкції спрямовані проти нафтового сектора економіки Венесуели, а також проти механізмів, які використовуються при транспортуванні нафти кубинським покровителям Мадуро, які продовжують надавати підтримку колишньому незаконному режиму», - йдеться в повідомленні.

Глава Мінфіну США Стівен Мнучін знову повторив рішучість США протистояти «колишньому незаконному режиму Мадуро, а також зловмисним іноземним представникам, які підтримують його».

«Венесуельська нафта належить народу Венесуели і не повинна бути використана в якості переговорного інструменту для підтримки диктаторів і продовження узурпації демократії в цій латиноамериканській країні», - заявив міністр.

Потрапляння в списку санкцій означає заморожування активів у США і заборону для американських громадян або компаній вести бізнес з його фігурантами.

Раніше влада США розширила санкції проти Венесуели, додавши до списку трьох фізичних осіб і 16 компаній.

5 серпня президент США Дональд Трамп підписав указ про блокування власності влади Венесуели в юрисдикції Штатів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: