Українці мають бути ментально готовими до повномасштабного наступу Росії - МЗС

Читать на русском
Українці мають бути ментально готовими до повномасштабного наступу російських військ на Україну. Будь-які російські військові навчання поблизу кордону можуть перерости в бойові дії.
Фото Гордон

Українці мають бути ментально готовими до повномасштабного наступу російських військ на Україну. Будь-які російські військові навчання поблизу кордону можуть перерости в бойові дії.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар у інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За його словами, багато військових експертів та аналітиків не виключають військового наступу російських Збройних сил для досягнення політичних або економічних цілей.

Зараз Росія нарощує військові потужності на східному кордоні України та підсилює військовий контингент в окупованому Криму і на Донбасі.

Рука Москви: чим «прославилися» російські найманці в ЛівіїМіжнародний кримінальний суд зацікавився військовими злочинами, вчиненими російськими найманцями в Лівії.

«Досить часто переводяться в підвищену бойову готовність російські окупаційні сили на території окупованого Донбасу. Будь-які навчання можуть досить швидко перейти в активну фазу бойових дій, тому ризик, однозначно, зростає, й, звичайно, військові це бачать», - підкреслив Боднар.

Як вважає заступник голови МЗС, причинами повномасштабного наступу може бути як внутрішня нестабільність в Росії, зокрема через невдоволення результатами голосування за зміни до Конституції, так і питання щодо постачання води до окупованого Криму.

Раніше Росія оголосила українського журналіста в міжнародний розшук.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: