У Зеленського заявили про російську «колонізацію» Криму

Читать на русском
Російська незаконна колонізація окупованого Криму є однією з найбільших проблем, із якими стикається Україна.
president.gov.ua

Російська незаконна «колонізація» окупованого Криму є однією з найбільших проблем, із якими стикається Україна. Росія незаконно переселила на окупований півострів сотні тисяч своїх громадян.

Про це під час онлайн-дискусії заявив постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич.

Як пояснив Кориневич, зараз Росія незаконно проводить зміни демографічного складу населення в окупованому Криму. Одночасно окупанти витісняють із півострова осіб, які становлять загрозу подальшої окупації.

«Українські та кримськотатарські журналісти, громадські діячі та інші особи, які не визнають спроби анексії Криму, виганяють з півострова», - підкреслив він.

На заміну українським громадянам Росія переміщує до Криму військовослужбовців з їхніми сім'ями, співробітників правоохоронних органів і чиновників, щоб збільшити частку лояльного населення. До Криму вже переселили щонайменше 300 тисяч людей.

«Крім того, РФ переводить громадян України з Криму на постійне місце проживання на території РФ. Зокрема, офіційних співробітників правоохоронних органів України», - додав Кориневич.

Також великою проблемою залишається насильницька паспортизація українців у Криму. Громадяни України змушені отримувати російські паспорти для страхування свого життя на окупованому півострові.

Раніше ЄС продовжив санкції проти Росії за Крим.

Також нагадаємо, ФСБ заявила про затримання п'ятьох людей за підготовку теракту в Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: