Росія зупинила прокачування газу «Турецьким потоком»

Читать на русском
Росія зупинила для проведення перших планово-профілактичних робіт новий газопровід Турецький потік, яким газ транспортується по дну Чорного моря з Росії на захід Туреччини.
turkstream.info

Росія зупинила для проведення перших планово-профілактичних робіт новий газопровід «Турецький потік», яким газ транспортується по дну Чорного моря з Росії на захід Туреччини.

Про це у вівторок, 23 червня, повідомляє Интерфакс.

«Транспортування газу обома нитками газопроводу «Турецький потік» буде тимчасово призупинено з ранку 23 червня до 29 червня для проведення щорічного комплексу робіт з техобслуговування і базової діагностиці», – йдеться в повідомленні проєктної компанії.

Під час планової зупинки на об'єктах берегового примикання в Анапі і на приймальному терміналі в Кийикеї пройдуть планово-профілактичні роботи, які займуть три і шість днів відповідно. За цей час виконають щорічне техобслуговування обладнання обох об'єктів і перевірку системи аварійного захисту і датчиків.

Зазначено, що призупинення транспортування газу було заплановано і погоджено всіма зацікавленими сторонами, включаючи «Газпром», «Газпром експорт», TurkAkim Gaz Tasima A.S і компанію-оператора трубопроводу South Stream Transport B.V.

Транспортування газу буде відновлено відповідно до номінацій, отриманих від ТОВ «Газпром експорт», відразу ж після завершення робіт.

Нагадаємо, у січні 2020 року відбувся запуск «Турецького потоку» за участю президентів Туреччини і Росії. Але відтоді Туреччина скоротила закупівлі газу в РФ у 14 разів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: