Скандали навколо «Слуги народу»: чи будуть політичні наслідки для партії

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Нещодавно народні депутати від політичної партії «Слуга народу» опинилися в центрі кількох скандалів. Йдеться про грубі висловлювання в прямому ефірі голови партії Олександра Корнієнка й Давида Арахамії про колегу з партії Ірину Алахвердієву, а також про ситуацію, коли голова комітету ВР з питань соціальної політики Галина Третьякова висловилася про «неякісних дітей». У коментарі «Слово і діло» політтехнолог Валентин Краснопьоров відзначив, що висловлювання Третьякової на відміну від першого скандалу матимуть політичні наслідки, хоча вони стосуються відомої проблеми, яка існує в суспільстві.

«Думаю, що це не надто вплине. Там була розмова, яка дуже часто повторюється в суспільстві. Там немає сексуального підконтексту. Вони дали характеристику людині. Це, звісно, низький рівень культури, але це досить поширена в суспільстві риторика. Я не кажу, що це нормально, але там немає такого контексту, якби й би в суспільстві засуджувався», – прокоментував Краснопьоров розмову Корнієнка та Арахамії.

«Слуга народу» визначилася з кандидатурою голови Мінкульту – нардепФракція «Слуга народу» підтримала призначення народного депутата цієї ж фракції Олександра Ткаченка головою Міністерства культури України.

На думку політтехнолога, скандал щодо висловлювань про «неякісних дітей» матиме політичні наслідки. Однак, як підкреслив експерт, суспільство підігрівають цілеспрямовано стосовно Галини Третьякової, бо відео було записане ще місяць тому.

«Ситуація навколо Третьякової складніша, бо вона є досить ефективним депутатом у розгрібанні авгієвих стаєнь, зокрема монополії радянських профспілок, що очолюються американськими аналітичними структурами. Ця історія була ще місяць тому і стала відомою чомусь тільки зараз. До того ж отримала повну розкрутку через телеканали Медведчука. Річ у тім, що гроші на дітей йдуть не на дітей. Ця розкручена істерія завдасть шкоди «Слузі народу». Але справедливо було б, щоб політичні наслідки були після першого скандалу навколо Корнієнка та Арахамії. У разі з Третьяковою контекст якраз був про те, що держава виділяє купу пільг і люди не виконують свої обов’язки. Так не працює», – пояснив Валентин Краснопьоров.

Він підсумував, що такі скандали штучно підігрівають, щоб завдати шкоду партії.

Нагадаємо, відповідно до моніторингу «Слово і діло» Галина Третьякова дала 107 обіцянок. Станом на сьогодні нардепка виконала 12 обіцянок, провалила тільки одне (не внесла законопроект про прожитковий мінімум).

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: