МЗС презентувало карту з правилами в'їзду до інших країн на час Covid-19

Читать на русском

Міністерство закордонних справ презентувало інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в'їзду до країн під час пандемії коронавірусу.

Міністерство закордонних справ презентувало інтерактивну карту з інформацією про дозволи та обмеження в'їзду до країн під час пандемії коронавірусу.

Про це на брифінгу розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Карта має два розділи: правила транзитного проїзду та правила в'їзду за кордон для громадян України. На карті різними кольорами показано, чи є обмеження для українців на перетин кордонів.

Дані на мапі регулярно оновлюватимуть посольства України в різних країнах. З картою можна ознайомитися тут.

Кулеба запевнив, що карту підтримуватимуть до тих пір, поки у світі залишатимуться обмеження, пов'язані з пандемією.

Крім того, міністр порекомендував українцям, які планують виїжджати за кордон, зареєструватися у системі «Друг». Цей проєкт використовують для попередження, за потреби — розшуку та надання сприяння громадянам України в разі надзвичайних подій за кордоном: природних катаклізмів, соціальних заворушень, військових конфліктів.

Нагадаємо, в Україні знизилася кількість зафіксованих хворих на Covid-19. За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 681 людини, зафіксовано 10 летальних випадків, 133 пацієнта одужали.

На ранок понеділка, 22 червня, у світі 8 927 195 осіб інфіковано Covid-19. Загальна кількість померлих від інфекції складає 467 671. Одужали 4,4 млн людей.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: