Венедіктова відзвітувала щодо 100 днів роботи на посаді Генпрокурора

Читать на русском
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова розповіла про виконану роботу за 100 днів на посаді.
Пресслужба ДБР

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова розповіла про виконану роботу за перші 100 днів на посаді.

Відповідний звіт був оприлюднений 27 червня на YouTube-каналі Офісу Генпрокурора.

Венедіктова закрила справу банку БахматюкаКерівник Офісу генпрокурора виконала рішення суду, яким її зобов'язали скасувати постанову про відновлення справи аграрного олігарха.

За словами Венедіктової, за весну, яка стала «символічним часом покарань», 4400 осіб визнані винними і засуджені до обмеження або позбавлення волі. Серед них - 28 осіб, які вчинили корупційні злочини, 7 - кримінальні злочини, якими завдано збитків в особливо великих розмірах, 40 - учасників організованих груп та злочинних організацій.

Також було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні на замовлення і організації нападу на Катерину Гандзюк.

Крім того, повідомила генпрокурор, вперше в Україні провели координаційну нараду силовиків щодо протидії тортурам працівниками органів правопорядку.

Вона додала, що зараз йде робота з проведенню атестації прокурорів регіонального рівня. З 1 липня розпочнеться останній етап атестації - співбесіди з метою виявлення відповідності прокурора вимогам професійної компетентності та етики.

Венедіктова також повідомила, що сьогодні в Україні під процесуальним керівництвом прокурорів розслідують 1,4 млн кримінальних проваджень, а в суд направлено понад 30 тисяч справ.

«Чого найбільше чекає від мене суспільство? Звичайно, «посадок». І вони є! Так, за гратами не топ-корупціонери і не політики першого ешелону - все ще попереду», - зазначила Венедіктова.

100 днів роботи – звіт Генерального прокурора Ірини ВенедіктовоїОфіс Генерального прокурора

Нагадаємо, раніше Венедіктова прокоментувала слова Шабуніна про хабарі за справу Бахматюка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: