Стало відомо, коли англійський суд розгляне позов ПриватБанку проти ексакціонерів

Читать на русском
Англійський суд призначив дату розгляду по суті позову ПриватБанку проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.
Ілюстративне фото.

Англійський суд призначив дату розгляду по суті позову ПриватБанку проти колишніх акціонерів Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова на понад 3 млрд гривень.

Як повідомила пресслужба Приватбанку, розгляд справи почнеться 1 березня 2022 року.

Коломойський та ПриватБанк: історія відносин (оновлено)ПриватБанк вже більше трьох років перебуває в державній власності. Слово і діло нагадає історію його відносин із колишнім власником Коломойським.

Суд відхилив клопотання відповідачів про відкладення розгляду справи на жовтень 2022 року. У банку очікують, що розгляд справи проти колишніх акціонерів триватиме від 10 до 13 тижнів.

«Банк впевнений, що в кінцевому рахунку йому вдасться повернути суму, заявлену у позові, яка наразі складає понад 3 млрд доларів (включаючи відсотки)», - повыдомили у пресслужбі.

Позов проти Коломойського та Боголюбова був поданий через рік після націоналізації ПриватБанку. Тоді Приватбанк досягнув арешту активів екс-акціонерів на понад 2,5 млрд доларів.

Але пізніше Високий суд Лондона визнав позов банку невідповідним його юрисдикції, але Приватбанк успішно оскаржив це рішення в Апеляційному суді Англії та Уельсу. Боголюбов та Коломойський намагалися оскаржити рішення Апеляційного суду.

Нагадаємо, Коломойський та Боголюбов програли справу проти Приватбанку у Верховному суді Великої Британії.

«Слово і діло» згадало всю історію взаємин олігарха і ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: