У ЄС схвалили перший препарат для лікування коронавірусу

Читать на русском
Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало надати препарату Veklury (ремдесівір) дозвіл для лікування COVID-19.
Фото РБК

Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) рекомендувало надати препарату Veklury (ремдесівір) дозвіл для лікування COVID-19. Препарат рекомендований для дорослих і підлітків з 12 років з пневмонією, яким потрібен додатковий кисень.

Про це повідомляється на сайті агентства.

Ремдесівір є першим препаратом проти COVID-19, рекомендованим для отримання дозволу в ЄС.

Скільки українців згодні вакцинуватися від коронавірусу – опитуванняМенше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу . Найбільший відсоток серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19, а найбільший відсоток не готових - серед тих, хто взагалі не боїться.

Дослідження оцінило ефективність 10-денного курсу ремдесівіру у понад 1000 госпіталізованих пацієнтів з COVID-19.

У цілому дослідження показало, що пацієнти, які отримували ремдесівір, одужали приблизно через 11 днів, в порівнянні з 15 днями у пацієнтів, які отримували плацебо. Цей ефект не спостерігався у пацієнтів з легкою і помірною формою: час до одужання становив 5 днів як для групи ремдесівіру, так і для групи плацебо.

Крім того, для пацієнтів з важким захворюванням, які становили приблизно 90% досліджуваної групи, час до одужання становило 12 днів в групі ремдесівіра та 18 днів в групі плацебо.

Однак в часі одужання не спостерігалося ніякої різниці у пацієнтів, які почали приймати ремдесівір, коли вони вже перебували на штучній вентиляції легенів.

Раніше в ОПУ допустили пік коронавірусу в Україні в середині літа.

Також нагадаємо, в Україні число медиків з коронавірусом зросло до 6 346.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: