Почалися епідрозслідування смерті лікарів від коронавірусу – ОПУ

Читать на русском
Виплати сім'ям медиків. В Україні почали розслідувати смерті лікарів, які працювали з COVID-19. Це необхідно для призначення страхових виплат.

В Україні почали проводити епідеміологічні розслідування смерті лікарів, які працювали з хворими коронавірусною інфекцією.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента у вівторок, 23 червня.

Кабмін збільшить зарплати медикам: хто отримає доплатиДоплати медикам. Кабмін виділив кошти на виплати медикам. Лікарі будуть отримувати надбавки з 1 вересня.

Епідеміологічні розслідування смерті лікарів, які працювали з хворими на COVID-19, необхідні для призначення страхових виплат їхнім сім'ям.

«Ми повинні рухатися зі страховими виплатами швидше, ніж за COVID-19. І це стосується не тільки тих, хто втратив близьких через бій з пандемією, але і лікарів, які пожертвували своїм здоров'ям», - сказав президент Володимир Зеленський.

Як відомо, в Україні у разі смерті медичного працівника через коронавірус його сім'я повинна отримати від держави 1 млн 575,5 тисяч гривень. Якщо медик отримав інвалідність, то йому належить від 630 до 840 тис. гривень в залежності від групи.

Нагадаємо, в Україні від коронавірусу померли вже 43 медики. Підхопили вірус з початку пандемії 6138 лікарів.

У Кабміні пообіцяли з 1 вересня підвищити оклади всім медичним працівникам в залежності від їх категорії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: