У Британії почали тестувати на людях вакцину від коронавірусу

Читать на русском
Для участі в дослідженні відібрали 300 добровольців у віці від 18 до 70 років. Їм введуть по дві дози вакцини.
фото Reuters

Вчені у Британії починають клінічне випробування вакцини від COVID-19 на людях.

Про це повідомляє пресслужба Імперського коледжу Лондона у вівторок, 16 червня.

Для участі в дослідженні відібрали 300 добровольців у віці від 18 до 70 років. Їм введуть по дві дози вакцини. Якщо імунна система випробовуваних відреагує позитивно, кількість здорових добровольців збільшать ще на 6 тисяч. Вчені кажуть, що вакцина не містить ослабленої форми коронавірусу, а складається з синтетичних ланцюжків його генетичного коду.

Відзначається також, що попередні випробування препарату на тваринах довели його безпеку та обнадійливі ознаки ефективності.

Розробка вакцини проводилася коштом 41 млн фунтів, виділених урядом Великобританії. Це буде перше випробування нової технології РНК, яка може революціонізувати розробку вакцин і дозволить вченим швидше реагувати на захворювання, які виникають.

«З наукової точки зору, нові технології означають, що ми змогли перейти на потенційну вакцину з безпрецедентною швидкістю. Ми змогли виготовити вакцину з нуля і довести її до випробування на людях всього за кілька місяців - від коду до кандидата - чого ніколи не було раніше з такою вакциною. Якщо наш підхід спрацює, а вакцина забезпечить ефективний захист від хвороб, це може докорінно змінити нашу реакцію на спалахи захворювань в майбутньому», - сказала головна дослідниця в випробуванні вакцини від COVID-19 доктор Катріна Поллок.

Дослідники інформують, що на першому етапі будуть оцінювати безпеку і шукати оптимальну дозу вакцини на 15 здорових добровольцях у віці 18-45 років. Перший учасник отримає дуже низьку частку вакцини, після цього команда буде збільшувати її на наступних добровольцях. Друга підвищена доза буде вводитися через чотири тижні після першої. Вчені сподіваються, що повноцінна вакцина буде готова до весни 2021.

Раніше президент Володимир Зеленський поставив завдання по вакцині від коронавірусу.

Також нагадаємо, Трамп оголосив про створення вакцини від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: