Понад 100 тисяч учасників пройшли пробне ЗНО онлайн

Читать на русском
Пробне ЗНО з української мови та літератури, проведене в онлайн-форматі 15 червня, пройшли понад 100 тисяч абітурієнтів.
epa european pressphoto agency

Пробне ЗНО з української мови та літератури, проведене в онлайн-форматі 15 червня, пройшли понад 100 тисяч абітурієнтів.

Про це заявила заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, повідомляє Укрінформ у вівторок, 16 червня.

«За минулу добу з 218 тисяч учасників понад 100 тисяч увійшли в наші сервіси і завантажили наші тестові зошити та бланки відповідей. Більш як 50 тисяч учасників змогли скористатися сервісом для того, щоб свої відповіді внести, тобто вони повністю вирішили тест і повернули нам свої бланки відповідей в електронному форматі», - сказала Вакуленко, додавши, що пробне ЗНО з усіх предметів можна буде здати до 18 години 19 червня.

Однак, провести основну сесію ЗНО онлайн неможливо, підкреслила Вакуленко.

«Ні, основна сесія ЗНО онлайн не може бути. Це неприйнятно, ви бачите, яка величезна проблема була з роботою серверів (через скасування пробного ЗНО та проведення його онлайн, - ред.), а що вже говорити про надсерйозне випробування. Більш того, ми говоримо про захищеність персональних даних за певних онлайн-операцій, результатів тестування та про те, чи витримає зовнішнє втручання наша система. Тому зараз ніякі механізми проведення онлайн саме основної сесії ЗНО не обговорюються», - продовжила Вакуленко.

Раніше головний санітарний лікар України назвав дві умови МОЗ, необхідні для проведення зовнішнього незалежного оцінювання в цьому році.

Також нагадаємо, під час здачі пробного ЗНО в учасників тестування виникали проблеми із завантаженням сайтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: