На Буковині через повені під загрозою затоплення вісім сіл – ДСНС

Читать на русском
У Чернівецькій області завтра, 24 червня, через підвищення рівня води у річці Прут є ймовірність затоплення декількох сіл та сільськогосподарських угідь.
пресслужба ДСНС

У Чернівецькій області у середу, 24 червня, через підвищення рівня води у річці Прут є ймовірність затоплення декількох сіл та сільськогосподарських угідь.

Про це повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

«За інформацією Гідрометцентру 24 червня на річці Прут — пост Чернiвцi очiкується проходження максимального рiвня води високого дощового паводку висотою 680 −730 см над нулем поста (рiвень води на 18:00 23 червня дорiвнює 417 см), з максимальною витратою води в межах 2320-2690 м3/с», — йдеться у повідомленні.

Очікується затоплення сіл Маршинцi, Тарасiвцi, Магала, Костичани, Припруття, Бояни, Зелений Гай, Ванчикiвцi Новоселицького району. Під загрозою затоплення залишаються сільськогосподарські угіддя у Новоселицькому, Герцаївському та Кіцманському районах.

У місті Чернівці очікується затоплення автомобiльної дороги та ринку Добробут, початкове затоплення Калинiвського.

Нагадаємо, у вівторок, 23 червня, у Карпатах та на Прикарпатті пройшли сильні дощі. Рятувальники попереджають про підйоми рівнів води.

Раніше в Івано-Франківській та Чернівецькій областях через зливи річки вийшли з берегів і затопили домогосподарства, селеві потоки знищили десятки доріг і мостів.

Через негоду в Івано-Франківській та Чернівецькій області введені надзвичайні заходи безпеки.

Також стало відомо, що в Карпатах через негоду загинули три людини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: