Путін і Ердоган запустили «Турецький потік»

Читать на русском
Президент Росії Путін і турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган офіційно відкрили газопровід Турецький потік 8 січня.

Президент Росії Путін і турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган офіційно відкрили газопровід «Турецький потік» 8 січня.

Про це передає «РІА Новини».

Церемонія введення об'єкта в експлуатацію відбулася в стамбульському центрі «Халіч». З боку Росії в заході взяли участь міністр енергетики Олександр Новак і глава «Газпрому» Олексій Міллер. Вони виступили з доповідями перед початком церемонії. Учасникам заходу також показали відеопрезентацію проєкту.

У залі, де проходила церемонія, також були присутні президент Сербії Олександр Вучич і прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов.

Раніше цього дня стало відомо, що Путін прибув до Туреччини з робочим візитом, де відбудуться його переговори з главою держави Реджепом Тайіпом Ердоганом. Президенти обговорять перспективи розвитку відносин двох країн і актуальні міжнародні проблеми, включаючи ситуації в Лівії та Сирії.

Проєкт «Турецький потік» передбачає будівництво двох ниток трубопроводу з Росії через Чорне море до Туреччини. Потужність кожної становитиме близько 15,75 млрд куб. м на рік.

Російський газ через «Турецький потік» з 1 січня вже почав надходити в Болгарію. З 5 січня паливо стали отримувати Республіка Північна Македонія і Греція через компресорну станцію «Странджа-2».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: