Вибух будинку в Києві: у КМДА підрахують суми компенсації

Читать на русском
Вибух будинку в Києві. Кабмін доручив КМДА розрахувати суму компенсації жителям, квартири яких постраждали від вибуху.
mvs.gov.ua

Кабмін дав доручення владі Києва оцінити повну суму збитків і розрахувати необхідну суму компенсації мешканцям будинку на Позняках, в якому стався вибух.

Про це повідомили в пресслужбі Кабміну 22 червня. Доручення озвучив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Державної комісії ТЕБ.

Він запропонував комісії після завершення рятувальних робіт оцінити збиток і провести засідання Київської міської комісії ТЕБ та НС, яка затвердить суму збитків.

Вибух будинку в Києві: під завалами можуть перебувати ще двоє осібРятувальники продовжують пошуки двох осіб, які можуть перебувати під завалами будинку в Києві, де напередодні стався вибух.

«До наступного засідання комісії ТЕБ та НС очікую наступних кроків: звіту про хід і завершення рятувальних робіт, оцінки Київською міською владою повної суми збитків і розрахунку необхідної суми компенсації, а також чіткої аргументації про можливість і необхідність застосування механізму співфінансування виплат компенсації», - заявив Шмигаль.

Нагадаємо, вранці 21 червня в Києві в одній з приватних квартир на Позняках прогримів вибух, унаслідок чого стався обвал міжповерхових перекриттів. Зруйновано 16 квартир із 9 до 4 поверха. За фактом вибуху відкрито кримінальне провадження.

На ранок понеділка, 22 червня, відомо про трьох загиблих: дві жінки 1943 і 1974 року і чоловік 1991 року народження, 5 осіб травмовано. Доля двох осіб поки невідома.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: