В Україні відновилося зростання торгівлі

Читать на русском
В Україні обсяги продажів у роздрібній торговельній мережі за підсумками травня виросли на 15 відсотків порівняно з попереднім місяцем.

В Україні обсяги продажів у роздрібній торговельній мережі за підсумками травня виросли на 15% порівняно з попереднім місяцем.

Про це в понеділок, 22 червня, повідомила Державна служба статистики.

Разом з тим порівняно з травнем 2019 року відбулося скорочення торговельного обігу на 3,1%. В цілому за січень-травень 2020 року показник збільшився на 3,1%, уповільнивши зростання за наростаючим підсумком.

Так, за січень-березень приріст був зафіксований на рівні 10,6%, за січень-квітень він сповільнився до 3,2% через жорсткий карантин, введений Кабінетом міністрів для протидії поширенню коронавірусу.

У регіональному розрізі обіг роздрібної торгівлі за січень-травень показав найбільше зростання в Київській області - на 11,6%, в Запорізькій - на 10,5% і в Дніпропетровській - на 8%.

Нагадаємо, в Україні дефіцит зовнішньої торгівлі товарами за перші чотири місяці 2020 року склав $ 674,5 млн, що втричі нижче за показник за аналогічний період попереднього року.

Раніше повідомлялося, що зовнішня торгівля України впала на 10%. Експорт товарів з України за січень-травень 2020 року становить 19,532 млрд доларів, і це на 7% нижче за показник минулого року.

Також в ЄС розповіли, як пандемія вплинула на торгівлю з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: