В ЄС розповіли, як пандемія вплинула на торгівлю з Україною

Читать на русском
Євросоюз не має наміру запроваджувати ніяких додаткових обмежень для захисту своїх виробників в умовах коронакризи.

Євросоюз не має наміру запроваджувати ніяких додаткових обмежень для захисту своїх виробників в умовах коронакризи, захисні механізми діятимуть у рамках СОТ та Угоди про асоціацію України з ЄС.

Про це заявила заступник голови Гендиректорату Єврокомісії з питань політики сусідства та розширення Катаріна Матернова, пише ЕП.   «ЄС не має наміру запроваджувати будь-які спецобмеження для захисту свого виробництва через COVID-19. Тут немає ніяких змін, захисні механізми застосовуються тільки відповідно до угоди про асоціацію з Україною та з зобов'язаннями ЄС у рамках СОТ», - сказала Матернова.

ЗВТ між Україною та Євросоюзом: як змінився імпорт та експорт за чотири рокиЗа чотири роки існування зони вільної торгівлі обсяг експорту та імпорту між Україною та Євросоюзом збільшився.
  За її словами, пандемія і карантин вплинули на торгівлю між Україною та ЄС. Поки що немає статистичних даних по березню і квітня, однак схоже на те, що більшість секторів зіткнулися з проблемами.   «Важлива для України галузь металургії - одна з постраждалих найбільше. Втім, є кілька виключень з цього тренду - це окремі сільгосптовари, а також деякі товари для боротьби з епідемією, торгівля якими збільшилася», - зазначила заступник голови Гендиректорату.

Раніше Рада Євросоюзу схвалила виділення Україні 1,2 млрд євро.

Також нагадаємо, в Євросоюзі оцінили перспективи туристичного сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: