Аварія танкера під Одесою: стався розлив палива в море

Читать на русском
Біля узбережжя Одеси стався розлив палива з затонулого танкера Delfi. Пляма розливу досягла вже значних розмірів і поширилася в сторону пляжу.
Фото Думська

Біля узбережжя Одеси стався розлив палива з затонулого танкера Delfi. Пляма розливу досягла вже значних розмірів і поширилася в сторону пляжу.

Про це пише Думська 21 червня.

Судно зазнало аварії біля одеського берегу 22 листопада 2019 року. Влада обіцяла прибрати танкер до початку курортного сезону, але він так і залишився на місці.

В результаті аварії танкера було забруднено узбережжя. Пізніше з'ясувалося, що в корабля були проблеми з судновими документами, а сам він міг використовуватися для контрабанди нафти.

У департаменті міського господарства Одеської міськради розповіли, що після обіду доставили сорбент на місце події та розлив палива було оперативно локалізовано.

На цей час ведеться робота з відпочиваючими - людям пояснюють, що купатися в море не можна. Фахівці зробили заміри якості води.

Нагадаємо, 22 листопада 2019 року через сильний шторм танкер Delfi зірвало з якоря і віднесло до акваторії Одеси. На березі біля пляжу Дельфін танкер перекинувся на бік і затонув. Тоді в море вилилося близько 150 кг нафтопродуктів.

У травні повідомлялося, що біля танкера зафіксований рівень забруднення води в 15 разів вищий від норми.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: