Вибори в Білорусі: ЄС закликав звільнити опонента Лукашенка

Читать на русском
В ЄС закликали владу Білорусі звільнити кандидата в президенти Віктора Бабарико та його сина. Напередодні вони були затримані за несплату податків і відмивання грошей.
facebook.com.viktar.babaryka

В ЄС закликали владу Білорусі звільнити кандидата в президенти Віктора Бабарико та його сина. Напередодні вони були затримані за несплату податків і відмивання грошей.

Про це йдеться в заяві Петера Стано, офіційного представника голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

Європейський союз підкреслює, що жоден потенційний кандидат у президенти Білорусі не має бути позбавлений можливості брати участь у виборах через політичні переслідування.

«Вчора один із кандидатів в президенти Віктор Бабарико та його син Едуард Бабарико були затримані у кримінальній справі. ЄС закликає білоруську владу негайно звільнити їх і гарантувати повну повагу верховенства закону», - йдеться в повідомленні.

Крім того, ЄС наполягає на прозорому розслідуванні та доступі до адвоката. Також Брюссель сподівається, що Мінськ запросить спостерігачів від ОБСЄ на вибори президента.

Нагадаємо, вчора Бабарико доставили до Білоруського департаменту фінансових розслідувань для допиту, приводом стала несплата податків і легалізація незаконно отриманих доходів; влада заарештувала його виборчий фонд в розмірі 100 тисяч білоруських рублів.

Раніше США продовжили санкції проти влади Білорусі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: