У Білорусі затримали кандидата в президенти

Читать на русском
У четвер, 18 червня, Білоруський департамент фінансових розслідувань затримав одного з кандидатів в президенти Віктора Бабарика.
facebook.com.viktar.babaryka

У четвер, 18 червня, Білоруський департамент фінансових розслідувань затримав одного з кандидатів в президенти Віктора Бабарико. Його затримали в рамках розслідування кримінальної справи за Бєлгазпромбанку.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За інформацією ЗМІ, Бабарико з сином Едуардом, який є головою передвиборчого штабу батька, були доставлені до Білоруського департаменту фінансових розслідувань для допиту. Приводом для затримання є несплата податків і легалізація незаконно отриманих доходів.

Також наголошується, що сьогодні в будинку Бабарика були проведені обшуки, а напередодні був арештований його виборчий фонд у 100 тисяч рублів.

Віктор Бабарико є потенційним суперником чинного лідера Білорусі Олександра Лукашенка на виборах президента, які мають відбутися 9 серпня. Раніше затриманий кандидат був головою Бєлгазпромбанка, який очолював протягом 20 років, але з посади пішов заради того, щоб зосередитися на передвиборчій компанії.

Справа про несплату податків в Бєлгазпромбанку було порушено вже після оголошення Бабарико про намір брати участь у виборах.

Раніше в Білорусі зафіксували зменшення кількості випадків COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: