Мангера заарештували до кінця липня

Читать на русском
Печерський райсуд Києва взяв під арешт до кінця липня Владислава Мангера, підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк.
Фото - Радіо Свобода.

Печерський райсуд Києва взяв під арешт до кінця липня Владислава Мангера, підозрюваного в організації нападу на Катерину Гандзюк.

«Суддя Печерського райсуду Києва Тетяна Ільєва заарештувала на півтора місяця, до 28 липня, без права внесення застави голову Херсонського облради Владислава Мангера, підозрюваного в організації нападу на херсонську активістку і чиновницю Катерину Гандзюк», - пишуть «Грати».

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський запевнив, що замовники нападу на Катерину Гандзюк понесуть покаранняСказано 4 листопада 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Як відомо, 12 червня суд почав обирати Мангеру запобіжний захід. Через погрози свідкам прокуратура клопотала про арешт Мангера без права внесення застави.

Раніше щодо Мангера діяв запобіжний захід у вигляді застави. У лютому 2019 року, після того, як йому оголосили підозру в умисному вбивстві (частина 2 статті 115 КК), він вийшов під заставу в 2 млн 497 тисяч гривень. Пізніше йому перекваліфікували підозру на нанесення тяжких тілесних ушкоджень (частина 2 статті 121 КК) і зменшили суму застави до 1 млн 152 тисячі гривень.

Нагадаємо, в 2018 році невідомий облив активістку Катерину Гандзюк концентрованою сірчаною кислотою біля її будинку. Вона померла 4 листопада 2018 року. Слідством встановлено, що Левін отримав замовлення від Владислава Мангера на організацію нападу на Гандзюк, яка нібито заважала впроваджувати схеми по незаконній вирубці лісу, а також підривала авторитет Мангера в області.

Печерський районний суд дозволив примусове затримання голови Херсонської обласної ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: