Справа Гандзюк: суд переніс засідання суду стосовно Мангера

Читать на русском
Печерський райсуд міста Києва у вівторок, 16 червня, мав був обрати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру.
Українська правда

Печерський райсуд міста Києва у вівторок, 16 червня, мав був обрати запобіжний захід голові Херсонської облради Владиславу Мангеру. Однак після заяви захисту про відвід суддів засідання суду перенесли.

Про це в коментарі «РБК-Україна» повідомив адвокат Мангера Дмитро Ільченко.

За його словами, відведення суддею стався через те, що на судовому засіданні з 20 суддів були присутні тільки двоє. При цьому він додав, що суддя, яка підписала документи на примусове затримання Мангера, була присутня на засіданні по обранню запобіжного заходу.

«Це конфлікт інтересів. Це було не етично», - заявив адвокат.

Він додав, що поки невідомо, коли відбудеться нове засідання суду. Про це буде відомо сьогодні або завтра. За його словами, Мангер почуває себе добре. Зараз він знаходиться в лікарні під наглядом лікаря.

Нагадаємо, в 2018 році невідомий облив активістку Катерину Гандзюк концентрованою сірчаною кислотою біля її будинку. Вона померла 4 листопада 2018 року. Слідством встановлено, що Левін отримав замовлення від Владислава Мангера на організацію нападу на Гандзюк, яка нібито заважала впроваджувати схеми по незаконній вирубці лісу, а також підривала авторитет Мангера в області.

Раніше Печерський районний суд дозволив примусове затримання голови Херсонської обласної ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: