Кабмін заборонив припиняти виплати переселенцям під час карантину

Читать на русском
Виплати переселенцям не зупинять на час карантину через коронавірус. Таке рішення ухвалив Кабмін.
фото з відкритих джерел

Уряд заборонив під час карантину припиняти виплати внутрішнім переселенцям, які вони отримують від держави на оренду житла і оплату послуг ЖКГ.

Відповідна постанова опублікована на урядовому порталі.

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенцівУ квітні-травні з Луганської області виїхало 120 переселенців, хоча регіон залишається другим за популярністю серед внутрішньо переміщених осіб.

У документі сказано, що виплати переселенцям тривають на період карантину та на один місяць після його скасування без необхідності звернення по закінченню шестимісячного терміну.

При цьому органи соціального захисту протягом місяці після відміни карантину повинні провести перерахунок виплат на підставі поданих переселенцем заяви і необхідних документів. Якщо виявиться, що за період карантину переселенцю виплатили більше, то різниця буде вилучатися.

Крім того, уточнюється, що якщо переселенець втратив роботу, то положення про припинення виплат не застосовуються на період карантину та протягом місяця після його відміни.

Як відомо, розмір допомоги для переселенців у 2020 році становить 442 гривні для працездатних осіб, 1000 гривень для пенсіонерів і дітей. При цьому сім'я не може отримувати більше 3 000 гривень.

Нагадаємо, Кабмін продовжив карантин в Україні до кінця липня.

Раніше повідомлялося, що Україна і ФРН підписали угоду про надання допомоги переселенцям.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: