Юросіб-боржників заборонили визнавати банкрутами в період карантину

Читать на русском
Верховна рада 18 червня ухвалила закон, яким заборонила банкрутити юросіб-боржників в період карантину.
пресслужба ВРУ

Рада прийняла в цілому законопроект №3322, який забороняє відкривати справи про банкрутство юросіб-боржників на період карантину через COVID-19 і 90 днів після нього.

Таке рішення на засіданні у четвер, 18 червня, схвалили 307 нардепів.

Заборона банківських штрафів: чи допоможе це українцям під час карантинуТимчасове скасування штрафів за виплатою банківських кредитів не полегшить фінансового навантаження на українців під час карантину, вважає експерт.

Закон встановлює, що на період дії карантину та протягом 90 днів з дня його скасування не допускається відкриття провадженьу справах про банкрутство боржників-юридичних осіб за заявою кредиторів за вимогами до боржника, які виникли з 12 березня 2020 року.

Також передбачається, що комітет кредиторів і заставний кредитор (щодо майна, яке є предметом забезпечення) має право прийняти рішення про припинення проведення аукціонів з продажу майна боржника. У разі прийняття комітетом кредиторів і (або) забезпеченим кредитором (щодо майна, яке є предметом забезпечення) такого рішення, арбітражному керуючому заборонено здійснювати оголошення про проведення аукціону.

Документ передбачає і припинення нарахування відсотків на зобов'язання боржника перед кредиторами, які реструктуризовані планом санації або реструктуризації боргів боржника.

Штрафні санкції за невиконання боржником таких зобов'язань не нараховуються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що банкам заборонили брати пеню за прострочені платежі під час карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: