Україна і ФРН підписали угоду про надання допомоги переселенцям

Читать на русском
Федеральний уряд Німеччини виділяє Україні грант на загальну суму 25,5 млн євро на створення житла для внутрішньо переміщених осіб.

Федеральний уряд Німеччини виділяє Україні грант на загальну суму 25,5 млн євро на створення житла для внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє посольство ФРН в Україні в середу, 3 червня.

Зазначено, що відповідну угоду 3 червня підписали посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен та віцепрем'єр-міністр України Олексій Резніков, повідомляє посольство ФРН в Україні.

Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенцівУ квітні-травні з Луганської області виїхало 120 переселенців, хоча регіон залишається другим за популярністю серед внутрішньо переміщених осіб.

Метою проєкту, який реалізується Кредитною установою для відбудови (KfW), є рефінансування субсидований державної програми надання кредитів на придбання власного житла. Залежно від фактичних обсягів кредитів за допомогою цього гранту можуть бути рефінансовані близько 1200 кредитів.

«До 5000 внутрішньо переміщених осіб матимуть вигоду від цього проєкту, який покращує їх умови життя і їхню соціальну інтеграцію в територіальні громади, які їх приймають. У той час як звичайна ринкова процентна ставка за наявними кредитами може досягати до 25% річних, домогосподарства, які мають на це право, можуть отримати кредити за державною кредитною програмою під близько 3% річних», - йдеться в повідомленні.

Як підкреслили в німецькому посольстві, хоча значна частина внутрішньо переміщених осіб в Україні вже працює, отримуючи за це оплату, велика їхня частина до сьогоднішнього дня не має житла, яке відповідало б їхнім потребам.

Раніше був опублікований закон про безкоштовне харчування для дітей переселенців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: