Вбивство Гандзюк: проти лікарів Мангера відкрили справу

Читать на русском
Правоохоронці порушили кримінальну справу щодо лікарів Владислава Мангера, якого підозрюють у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Правоохоронці порушили кримінальну справу щодо лікарів Владислава Мангера, якого підозрюють у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Причиною відкриття справ стала можлива видача Мангеру підроблених довідок про його стан здоров'я. Про це в коментарі РБК-Україна повідомили в Офісі генерального прокурора.

Як зазначили у відомстві, поліцією було відкрито справу стосовно працівників Херсонського обласного кардіодиспансеру за двома статтями:

  • складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів (частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України);

  • вплив у будь-якій формі на працівника правоохоронного органу з метою перешкодити запобіганню злочину чи затриманню особи, яка його вчинила (ч. 2 с. 343 ККУ).

Нагадаємо, напад на активістку Катерину Гандзюк відбулося влітку 2018 року, її облили концентрованою сірчаною кислотою. Через кілька місяців вона померла. На сьогодні покарання відбувають виконавці злочину. Владислав Мангер виступає в цій справі як замовник вбивства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: