Порошенко в суді: як Захід відреагує на звинувачення проти п’ятого президента

Читать на русском
Віктор Таранполітичний експерт

Печерський суд Києва почав обирати запобіжний захід п'ятому президенту України Петру Порошенку. Прокуратура просить заарештувати лідера «Європейської солідарності». Голова центру «Ейдос», політолог Віктор Таран зауважив, що переслідування п'ятого президента може мати наслідки на міжнародному рівні для чинної влади.

«Якщо говорити конкретно про справу проти Порошенка, то конкретно в цій справі (про призначення заступником голови СЗР Сергія Семочка – ред.) є ознаки політичного переслідування. Але те, в чому звинувачують Порошенка, – дуже сумнівне трактування. До того ж указ чинний і його ніхто не скасовував», – прокоментував Таран.

Також він нагадав, що колишній генеральний прокурор Руслан Рябошапка назвав цю справу «трешем».

На думку експерта, такі самі звинувачення можуть бути висунуті згодом і проти самого Володимира Зеленського щодо призначення Івана Баканова в структуру СБУ.

«Конкретно в цій справі я не бачу складу злочину», – акцентував Віктор Таран.

За його словами, міжнародні партнери заявили, що оцінюють справи проти Порошенка як політичне переслідування опозиції.

«Починаючи від послів і закінчуючи членами європейських партій та американськими політиками – для всіх ця справа політично заангажована. Причина: немає складу злочину. Якби Порошенка судили за корупцію, це була б інша справа, та європейці мовчали б. З українською владою просто припинять спілкуватися, із Зеленським ніхто не буде зустрічатися й це вдарить по економічній, політичні, військовій та інших сферах співпраці України», – підсумував голова центру «Ейдос» Віктор Таран.

Нагадаємо, про смерть батька Порошенка стало відомо 16 червня.

Раніше повідомлялося, що Петру Порошенку вручили підозру в справі про призначення заступником глави Служби зовнішньої розвідки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: