Порошенко відреагував на події в ДБР

Читать на русском
Колишній президент Петро Порошенко впевнений в тому, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова отримала чітку вказівку від влади на незаконні дії щодо його переслідування.

Колишній президент Петро Порошенко впевнений в тому, що генеральний прокурор Ірина Венедіктова отримала чітку вказівку від влади на незаконні дії щодо його переслідування. Втім, він готовий в будь-який час приїхати до генерального прокурора для вручення йому підозри.

Про це лідер партії «Європейська солідарність» заявив після того, як разом з народними депутатами і адвокатами вийшов з Офісу генпрокурора, передає пресслужба партії.

«Ми твердо переконані по сьогоднішніх дій, що Венедіктова отримала чітку вказівку від президента Зеленського. Ми переконані, що тут є склад кримінального злочину - втручання в діяльність генерального прокурора», - сказав Порошенко.

Чи став Порошенко підозрюваним та коли будуть визначатися із запобіжним заходом – юристПорошенко викликали на допит у ДБР, а потім намагалися повідомити про підозру за іншим кримінальним провадженням. Чи були процесуальні порушення і що з цього вийде?

За його словами, країна повертається в часи Януковича, і сьогоднішні події - не що інше, як політичне переслідування опозиції та її лідера.

«Ми будемо вимагати як невідкладної зустрічі з генеральним прокурором, в тому числі, підкреслюю, що відповідно до законодавства, автором якого я є, змін до Конституції, які я вніс, зареєстрував і провів в першому читанні, генеральний прокурор зобов'язаний брати участь у врученні підозри, якщо вважає за потрібне. Ми приїхали для того, щоб отримати підозру. Після цього, поспілкувавшись з нами близько 40 хвилин, генеральний прокурор втекла. Ми повідомили, що ми в будь-який час готові знову приїхати до неї, залишили телефони. І як тільки вона звільниться, ми приїдемо», - додав Порошенко.

Він також повідомив, що під час зустрічі з Венедіктовою народні депутати вимагали виконання законних процесуальних дій, які, на їхню думку, саботує Офіс генпрокурора.

Нагадаємо, п'ятому президенту України Петру Порошенку повідомили про підозру. Воно стосується призначення заступника керівника Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: