ВР планує запровадити індексацію розміру аліментів

Читать на русском
Верховна рада зробила крок до обов'язкової індексації розміру аліментів, ухваливши відповідний законопроект за основу.
фото pixabay

Рада прийняла за основу законопроект №3112 про внесення змін до ЗУ «Про виконавче провадження» щодо обов'язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом.

Відповідне рішення на засіданні 18 червня підтримали 274 народних депутати.

Усе про аліменти в 2020 році: розміри нарахувань, покарання боржників, примусові виплатиЗа злісне ухилення від сплати аліментів можна потрапити за ґрати на 3 роки. У реєстрі боржників зараз перебуває понад 160 тисяч батьків.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроект розроблений з метою поліпшення матеріального становища осіб, розмір аліментів на утримання яких визначено судом у твердій грошовій сумі, шляхом покладання на виконавця обов'язку щорічно проводити індексацію такого розміру аліментів відповідно до норм чинного законодавства.

Нагадаємо, Міністерство юстиції стягнуло 7 мільярдів гривень боргів по аліментах і зарплатах в 2019 році.

В Україні з січня 2020 року у зв'язку з новим розміром прожиткового мінімуму збільшився розмір аліментів. На сьогодні він становить: для дітей до 6 років - 889,5 грн; для дітей у віці від 6 до 18 років - 1109 грн.

У червні 2020 го в Мінсоцполітики назвали реальну вартість прожиткового мінімуму, до розміру якого прив'язана сума аліментів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: