Карта ООС: ситуація на сході України на 18 червня

Читать на русском

Російсько-окупаційні війська збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій до 14, при цьому 4 з них здійснили із застосуванням заборонених домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм. Також противник вів вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Для припинення агресивних дій ворога українські підрозділи, не вагаючись, відкривали у відповідь інтенсивний вогонь з гранатометів, кулеметів та іншого не забороненого озброєння.

Українські підрозділи не залишили безкарними підступні дії окупантів. За даними розвідки, під час вжиття необхідних заходів вогневого впливу для забезпечення контролю над ситуацією на лінії фронту 17 червня одного російського окупанта було поранено.

Луганський напрямок

Тут окупанти порушили режим припинення вогню 6 разів.

Біля Оріхового ворог відкривав вогонь двічі, вранці та увечері, використовуючи міномети 82-го калібру, станкові протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського противник випустив 17 мін калібру 120 мм, а позиції наших військ обладнані неподалік населених пунктів Шуми і Попасна обстріляв зі стрілецької та снайперської зброї відповідно.

Крім того, зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська вели вогонь в районі Логвинового.

Наші захисники активно оборонялися, чим змусили противника повернутися до дотримання режиму «Тиша».

Донецький напрямок

8 обстрілів за добу, усі у вечірній час, обліковано на цьому напрямку.

У районах Водяного і Пищевика ворог застосовував міномети калібру 82 мм, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та кулемети великого калібру.

Захисників Невельського окупанти обстріляли двічі – спочатку з ручних протитанкових гранатометів, а згодом з великокаліберного кулемету.

По українських позиціях неподалік Новотроїцького, Опитного, а також біля населеного пункту Піски противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем.

А на підступах до Авдіївки після 22:00 влаштував обстріл з озброєння бойової машини піхоти, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: