Катастрофа літака в Одесі: в поліції розповіли подробиці

Читать на русском
Літак «Дельфін», який зазнав аварії в Одесі, під час польоту проходив сертифікаційні випробування.
Фото Нацполіції

Літак «Дельфін», який зазнав аварії в Одесі, під час польоту проходив сертифікаційні випробування.

Про це повідомив начальник Нацполіції регіону Олег Бех, йдеться в пресцентрі ГУНП. , Відзначається, що вік літака, котрий потрапив в катастрофу, - 8 років.

Один із заправних баків був порожній, другий - напівпорожній. Екіпажу було видано план польоту, в якому чітко позначена мета вильоту, маршрут, тощо. Передбачалося, що тривалість сертифікаційного польоту складатиме 40-60 хвилин, але аварія сталася приблизно через 20 хвилин після зльоту.

«Зараз необхідно уточнити причину НС. Версій кілька, в тому числі про те, що пілотові стало зле, коли він був за штурвалом. До завтра буде проводитися огляд місця події. У зв'язку з цим ми забезпечимо охорону місця події», - сказав Бех.

Також вирішується питання про створення комісії, яка зробить висновки про технічний стан літака. За їхніми результатами та висновками судово-медичної експертизи про причини смерті пілотів буде схвалене рішення про остаточну правову кваліфікацію події.

Головний інженер державного підприємства «Одеський авіаційний завод» Ольга Никифоренко стверджує, що командир літака Олег Синиця - дуже досвідчений пілот, який неодноразово здійснював польоти, в тому числі міжнародні. Загиблим пілотам було 65 і 66 років. За словами Никифоренко, перед вильотом літак пройшов відповідну перевірку і зауважень до його технічного стану не було.

Раніше повідомлялося, що в лікарні помер другий пілот літака.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: