Зеленський пообіцяв медикам підвищення зарплат

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що зарплати лікарів другої ланки в Україні перебувають на неприпустимо низькому рівні.
фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив, що зарплати лікарів другої ланки в Україні перебувають на неприпустимо низькому рівні.

Про це він сказав на нараді щодо запобігання поширення коронавірусу, пише пресслужба ОПУ в середу, 17 червня.

Зокрема, Зеленський обговорив можливість підвищення зарплат лікарям, медсестрам і санітарам, які працюють в установах вторинної ланки, з 1 вересня, поки не буде відпрацьована нова система нарахування зарплат у межах медичної реформи з 2021 року.

«Медична реформа не спрацювала для лікарів другої ланки. Їхні зарплати мізерні. Поки не запрацює нова система нарахування зарплат у 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати – наших героїв сьогодні – зростуть вже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо істотно підвищити зарплати», – сказав Зеленський.

На підвищення зарплат готові виділяти понад 2 млрд грн щомісяця, що дозволить забезпечити підвищення виплат лікарям другої ланки до 70% від їхньої тарифної ставки, медсестрам і санітарам – на 50% і 25% відповідно від мінімальної заробітної плати.

Своєю чергою, прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та міністр охорони здоров'я Максим Степанов додали, що в разі узгодженої формули середня зарплата середнього медперсоналу становитиме понад 7 тисяч гривень, а молодшого – наблизиться до 6 тисяч гривень.

Раніше Зеленський зажадав негайно вирішити питання страхових виплат сім'ям померлих медиків і тим, хто отримав інвалідність унаслідок боротьби з коронавірусом.

Також нагадаємо, скільки медиків в Україні померло від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: