Зеленський розпорядився прискорити страхові виплати медикам

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський зажадав негайно вирішити питання страхових виплат сім'ям померлих медиків і тим, хто отримав інвалідність унаслідок боротьби з коронавірусом.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський зажадав негайно вирішити питання страхових виплат сім'ям померлих медиків і тим, хто отримав інвалідність унаслідок боротьби з коронавірусом.

Про це глава держави сказав на нараді щодо запобігання поширенню пандемії, повідомляє пресслужба ОПУ в понеділок, 15 червня.

«Наші медики – герої. Я вже порушував питання страхових виплат медикам, які постраждали в боротьбі з коронавірусом. Був час на бюрократію, тепер час виплачувати допомогу. Кабмін повинен зробити це якомога швидше», – сказав Зеленський.

Він нагадав, що Верховна рада ухвалила законопроект, згідно з яким у разі смерті працівника державного або комунального закладу охорони здоров'я або державної наукової установи внаслідок інфікування коронавірусною хворобою такий працівник прирівнюється за своїм статусом до військовослужбовця.

У відповідь чиновники повідомили, що документи, необхідні для страхових виплат, були підготовлені.

«Медики не повинні боятися ходити на роботу, вони повинні відчувати не тільки нашу моральну підтримку, а й знати, що держава піклується про них і здатна подбати про їхніх близьких і дітей», – підкреслив глава держави.

Нагадаємо, Нацслужба здоров'я направила українським медичним закладам 1,16 млрд грн на квітневі доплати медикам, які працюють з інфікованими коронавірусом пацієнтами.

В Україні з початку пандемії COVID-19 захворіли понад 1900 дітей та понад 5 тисяч медичних працівників.

Також було підраховано, скільки медиків в Україні померло від коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: