Стало відомо, скільки виплатять медику в разі хвороби на коронавірус

Читать на русском
Медичні працівники, які заразилися коронавірусом, отримають від держави до 630 тисяч гривень.
Максим Степанов / Facebook

Медичні працівники, які захворіли на коронавірус, отримають від держави до 630 тисяч гривень. У разі смерті медика від COVID-19 сума виплат їхнім родичам складе понад 1,5 млн грн.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу на брифінгу в п'ятницю, 12 червня.

Доплати медикам за березень виплатили тільки в червніВиплата надбавок за березень медикам, які працюють з пацієнтами з коронавірусом була виконана в повному обсязі.

«Якщо ми говоримо про конкретні виплати – якщо є професійне захворювання медичного працівника від коронавірусу, виплати йому складають до 630 тисяч гривень залежно від ступеня втрати працездатності або якщо було встановлено інвалідність. Також були передбачені кошти, які виплачуються сім'ям загиблих медичних працівників. Вони становлять 1 мільйон 576 тисяч гривень», - повідомив Степанов.

За його словами, всі необхідні суми закладені в Фонді соцстрахування.

«Урядом було ухвалено рішення щодо виділення додаткових коштів до Фонду соціального страхування. Ця сума коштів становила 2 мільярди 278 мільйонів гривень. У тому числі ці кошти були передбачені на виплати медичним працівникам, які захворіли на коронавірус», – розповів міністр.

Нагадаємо, за даними МОЗ, на сьогоднішній день в Україні на коронавірус захворіли 5322 медпрацівники. Всього в країні зафіксовано 29 753 випадки COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: