ВР ухвалила законопроект щодо планування використання земель

Читать на русском
Рада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель.

У середу, 17 липня, Верховна рада ухвалила в цілому законопроект про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо планування використання земель.

Рішення підтримали 320 народних депутатів.

Ринок землі в Україні: що передбачає ухвалений законРинок землі в Україні запрацює з липня 2021 року. Хто й скільки землі зможе купити – на інфографіці.

Законопроект №2280 передбачає врегулювання питань встановлення меж громад, комплексного просторового планування територій громад, що скасовує необхідність розроблення декількох споріднених за змістом видів містобудівної документації та документації із землеустрою.

Окрім того, законопроект має на меті унормування питань, пов’язаних із його затвердженням, нормування формування електронної картографічної основи для планування території, забезпечення реального зв’язку програм соціально-економічного розвитку із документацією із просторового планування, а також створення прозорого та неконфліктного механізму врахування громадських та приватних інтересів через прозорі громадські обговорення.

На думку авторів законопроекту, його ухвалення дозволить забезпечити ефективне використання та охорону всіх земель у межах території ОТГ, залучати інвесторів.

Нагадаємо, ВР ухвалила за основу проєкт закону про зміни до законодавства щодо планування використання земель.

Раніше «Слово і діло» розбиралось, що буде з паями селян, як поведуть себе агрохолдинги та хто виграє найбільше від відкриття ринку землі.

Що передбачає закон про ринок землі в Україні – дивіться на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: