Питання з проведенням ЗНО вирішиться 19-20 червня – МОЗ

Читать на русском
Питання проведення ЗНО-2020 буде вирішено 19-20 червня. МОЗ буде враховувати епідситуацію в країні в ці дні.
kmu.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я визначиться з проведенням зовнішнього незалежного оцінювання, враховуючи ситуацію з коронавірусом 19-20 червня.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 16 червня.

У Мінфіні пояснили, як повертатимуть гроші за пробне ЗНОЯк вернути гроші за пробне ЗНО - необхідно буде звернутись до регіонального відділення УЦОЯОУ із заявою, вказавши реквізити рахунку, на який здобувач освіти чи його батьки хочуть отримати кошти.

«Ми плануємо провести ЗНО, але визначили два чітких критерія для його проведення. Будемо визначатися 19-20 червня відповідно до цих критеріїв. Станом на сьогодні вони дозволяють провести ЗНО», - сказав він.

Міністр нагадав, що постановою головного санлікаря визначені всі протиепідемічні заходи для проведення ЗНО.

«ЗНО повинно пройти, починаючи з 25 червня. Ми чітко визначили критерії щодо проходження ЗНО. Вони затверджені постановою заступника міністра, головного державного санітарного лікаря. Це і проведення термоскринінгу, обов'язковий допуск в масках, розсадження з дотриманням соціальної дистанції. Обов'язково повинні бути визначені маршрути доставки, якими доїжджають люди до пунктів оцінювання. Не допускаються сторонні крім тих, хто здає ЗНО та інспекторів», - додав Степанов.

Нагадаємо, 15 червня в МОН заявили, що готові провести основну сесію ЗНО безпечно, а відміна ЗНО ставить під загрозу вступну кампанію-2020.

Також повідомлялося, що під час здачі пробного ЗНО у учасників тестування виникали проблеми із завантаженням сайтів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: