У МОН заявили про готовність провести основну сесію ЗНО безпечно

Читать на русском
ЗНО-2020. У МОН обіцяють дотримуватися всіх необхідних рекомендацій санітарного лікаря щодо безпеки.

Міністерство освіти і науки готове до проведення ЗНО в безпечних умовах і відповідно до рекомендацій головного санітарного лікаря України.

Про це заявила в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій, передає пресслужба МОН.

Стало відомо, чи пускатимуть на ЗНО-2020 з підвищеною температуроюЗНО 2020. До здачі тестів можуть допустити з підвищеною температурою, проте краще взяти з собою довідку.

За її словами, зараз МОН готується до проведення основної сесії ЗНО 25 червня – 17 липня. Пункти проведення тестування забезпечені медичними масками, термометрами, антисептиками і захистом для медиків.

При цьому Мандзій підкреслила, що скасування ЗНО ставить під загрозу майбутню вступну кампанію-2020.

За її словами, на сьогодні виші готові приймати заяви абітурієнтів саме на основі ЗНО. Альтернативний механізм створити неможливо.

«Крім того, за даними світової статистики, вікова група учасників ЗНО є стійкою до зараження – лише 1,2% усіх хворих на COVID-19 складають підлітки, тобто ризики зараження мізерні», – додала міністерка.

Для безпеки під час ЗНО візьмуть такі заходи:

  • буде проходити контроль за дотриманням рекомендацій щодо допуску на ЗНО (температура тіла не вище 37,2 С, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора),
  • Держпродпотребслужба контролюватиме вимоги до пунктів тестування (відстань між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо),
  • діятимуть заходи з метою запобігання скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг з дистанцією),
  • буде проходити супровід медиків і поліції,
  • будуть залучені інструктори не з груп ризику.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходило пробне ЗНО в режимі онлайн, однак через велике навантаження сайти не витримували.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: