МВФ перегляне прогноз падіння світової економіки

Читать на русском
Головний економіст МВФ Гіта Гопінатх заявила, що фонд бачить «глибоку невизначеність» щодо відновлення світової економіки.
imf.org

Головний економіст МВФ Гіта Гопінатх заявила, що фонд бачить «глибоку невизначеність» щодо відновлення світової економіки. Вона також сказала, що 24 червня МВФ перегляне прогноз її падіння.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Співпраця з МВФ: чи виконає Україна свої зобов’язанняПадіння економіки на тлі епідемії не дозволить виконати повною мірою нові умови МВФ, вважає експерт.

За її словами, економічна криза, викликана пандемією коронавірусу, носить більш глобальний характер і розвивається інакше, ніж минулі кризи. Сектор послуг постраждав сильніше, ніж виробництво в країнах із розвиненою і ринковою економікою, а інфляція є низькою.

Вона також повідомила про «разюче відхилення фінансових ринків від реальної економіки, що може передвіщати більшу нестабільність на фінансових ринках».

МВФ має оновити свій прогноз падіння світової економіки 24 червня. Керуючий директор фонду Крісталіна Георгієва сказала, що МВФ «дуже ймовірно» перегляне свій і без того песимістичний прогноз щодо скорочення світового валового внутрішнього продукту на 3% у 2020 році.

Раніше МВФ спрогнозував курс долара в Україні.

Також нагадаємо, був оприлюднений текст Меморандуму МВФ і України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: