У МВФ назвали ризики нової програми для України

Читать на русском
Нова програма кредитування України, затверджена напередодні Міжнародним валютним фондом, пов'язана з великим ризиком і невизначеністю.

Нова програма кредитування України, затверджена напередодні Міжнародним валютним фондом, пов'язана з великим ризиком і невизначеністю.

З таким попередженням виступила директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, йдеться в пресрелізі МВФ, опублікованому 9 червня.

«Ризики нової програми дуже великі. Невизначеність щодо того, наскільки серйозним і тривалим буде глобальний спад економіки, виключно висока. Усередині країни зберігається значна невизначеність щодо напряму економічної політики», - зазначила Георгієва.

Вона нагадала, що державний борг України залишається високим, як і потреби у фінансуванні.

«Хоча фіскальна політика відповідно до програми буде спочатку спрямована на боротьбу з впливом кризи, фіскальну політику доведеться посилити в міру відновлення економіки, щоб почати знижувати державний борг», - вказала глава МВФ.

Георгієва також вказала на необхідність зберегти незалежність НБУ.

«Фінансова політика повинна досягти балансу між збереженням фінансової стабільності і підтримкою відновлення економіки», - підсумувала директор Фонду.

Нагадаємо, рада директорів Міжнародного валютного фонду у вівторок, 9 червня, схвалила програму Stand-By для України обсягом 5 млрд доларів.

Також президент Зеленський заявляв, що Україна отримає перший транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 2,1 млрд доларів США, що на 200 млн більше, ніж планувалося спочатку.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, перший транш від МВФ Україна отримає за день-два.

embed:radatelegram}

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: