Оприлюднили текст Меморандуму МВФ та України

Читать на русском
Листи про наміри та Меморандум містять заходи та умови, які були реалізовані і планують реалізувати.
www.imf.org

МВФ оприлюднив повні тексти Листа про наміри і Меморандуму про економічну та фінансову політику по 18-ти місячній програмі Stand-by з Україною.

Згідно з документом, Україна отримає 5 млрд доларів, повідомляє пресслужба МВФ.

Листи про наміри та Меморандум містять заходи та умови, які були реалізовані і планують реалізувати, і дотримуватися Кабінетом міністрів і Національним банком України протягом періоду дії програми у 2020-2021 роках.

Програма МВФ: наскільки критичним є для України новий кредитУкраїна потребує довгострокової програми МВФ й могла обійтися без кредитів у рамках stand-by, вважає експерт.

Крім того, в Меморандумі розписані конкретні кроки, необхідні для успішного проходження переглядів і отримання наступних траншів за програмою Stand-by.

Програма Stand-by зосереджена на підтримці макроекономічної й фінансової стабільності і охоплює такі сфери як: фіскальна політика; монетарна політика; політика фінансового сектора; енергетична політика і антикорупційна політика.

Раніше в Кабміні назвали критерії, якими керувався Міжнародний валютний фонд (МВФ) під час схвалення програми Stand-By обсягом 5 млрд доларів.

Також відзначимо, Міжнародний валютний фонд вже направив в Україну перший транш у 2,1 млрд доларів, затверджений напередодні за програмою stand by.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: