СБУ викрила велику мережу «ботоферм»

Читать на русском
Кіберфахівці СБУ блокували міжрегіональну мережу ботоферм в Києві і низці областей, якою керували з Росії.

Кіберфахівці СБУ блокували міжрегіональну мережу «ботоферм» в Києві і низці областей, якою керували з Росії.

Про це повідомляє пресцентр СБУ у вівторок, 16 червня.

Зазначається, що організатори ботоферми використовували не тільки облікові записи в соціальних мережах і е-мейли, а й електронні гаманці з фейковими персональними даними. Працівники ботоферм були забезпечені всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням.

«Оперативники спецслужби встановили, що для реєстрації акаунтів зловмисники використовували, крім українських, також російські та європейські SIM-карти мобільних операторів. В Європі їх переважно неможливо придбати без ідентифікації громадян, а в РФ також без сприяння з боку спецслужб», - йдеться в повідомленні.

У СБУ з'ясували, що виконуючи замовлення на ескалацію конфлікту на сході України, організатори ботоферм здійснювали інформаційні "вкидання", сприяли поширенню негативних настроїв і дискредитували українську владу як всередині країни, так і за її межами.

Були проведені одночасно обшуки за 12 адресами, де перебувало обладнання. Вилучено докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності, в тому числі понад 40 тисяч SIM-карт мобільних операторів.

Триває досудове слідство.

Раніше Служба безпеки України викрила діяльність «ботоферми» в Києві, співробітники якої займалася «мінуванням» і поширенням недостовірної інформації.

Також в СБУ заявили про припинення діяльності «ботоферми», яка працювала на ФСБ РФ. Затримані надавали послуги російській стороні і особам, причетним до діяльності так званої «ДНР».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: