Прикордонники пояснили черги на кордоні з Польщею

Читать на русском
Великі черги в пункті пропуску «Шегині-Медика» пов'язані з тим, що польські прикордонники проводять температурний скринінг і з'ясовують законність на вхід для заробітчан з України.
dpsu.gov.ua

В ДПСУ розповіли про причини виникнення великих черг, які спостерігаються на кордоні України з Польщею в останні дні в пішохідному пункті пропуску «Шегині».

Про це під час брифінгу 15 червня повідомив перший заступник начальника Західного регіонального управління - начальник штабу Олексій Гавель.

Черги на «Шегинях» убік Польщі зменшилися – ДержприкордонслужбаЧерги на українсько-польському кордоні ввечері 14 червня почали зменшуватися. Ситуація на пункті пропуску Шегині поступово стабілізується.

За його словами, великі черги в пункті пропуску «Шегині-Медика» пов'язані з тим, що при вході на територію Польщі польські прикордонники проводять температурний скринінг і з'ясовують законність на вхід для заробітчан з України.

«Зараз черги виникають в зв'язку з тим, що при вході на територію Республіки Польща польські прикордонники здійснюють температурний скринінг, потім проводяться контрольні операції по встановленню правил перебування і законності підстав на вхід на територію Республіки Польща. Польські прикордонники змушені досконально перевіряти і виходити на телефон роботодавця, де саме громадяни, які запрошують українців, давали дійсно підтвердження мети візиту і де буде знаходитися громадянин України», - зазначив він.

Нагадаємо, пункт пропуску «Шегині» запрацював з 16 травня. За цей час було оформлено 76 000 громадян України як на вхід, так і на вихід. З 1 червня кількість українців на вихід зросла майже в 3 рази.

Також повідомлялося, що вже кілька днів на польському кордоні виникають величезні черги.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: