На кордоні з Польщею утворилися великі черги

Читать на русском

В єдиному пункті пропуску на кордоні з Польщею, який можна перетнути в пішому порядку, загострилася ситуація.
dpsu.gov.ua

На пункті пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею загострилася ситуація. Люди змушені по 10 годин стояти у черзі на єдиному пішохідному КПП, при цьому не дотримуються норми соціальної дистанції.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

В єдиному пункті пропуску на кордоні з Польщею, який можна перетнути в пішому порядку, загострилася ситуація. Станом на першу половину дня 14 червня, там в черзі зібралося близько 400 осіб.

«Люди в черзі скаржаться, що час очікування становить до 10 годин без дотримання соціальної дистанції і без можливості вирішення елементарних санітарно-гігієнічних проблем», - йдеться в повідомленні.

Щодо ситуації в пункті пропуску «Шегині»Державна прикордонна служба України

Прикордонники відзначають, що щодня зростає число українців, які перетинають «Шегині». З боку України немає карантинних обмежень для тих, хто слідує до Польщі. При цьому на польській стороні людям доводиться декілька годин стояти в черзі.

«Польською стороною в зв'язку з карантинними заходами проводяться додаткові контрольні процедури щодо громадян, які прибувають з-за кордону. Як результат, зростає тривалість оформлення громадян і час очікування на перетин кордону», - йдеться в повідомленні.

Українська сторона просить польських колег прискорити оформлення в пункті пропуску «Медика», а громадян України закликають по можливості виїжджати до Польщі через «Ягодин», «Краковець» та «Рава-Руську» на автотранспорті.

Нагадаємо, в суботу, 13 червня, Польща знову відкрила свої кордони для всіх сусідніх країн Європейського союзу. України поки в списку немає. Заборона на в'їзд до Польщі діяла протягом трьох місяців через пандемію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: