У Чернівецькій області медикам не вистачило грошей на доплати - Степанов

Читать на русском
Медики з 14 регіонів, які борються з коронавірусом, вже повністю отримали надбавки за березень, а решта регіонів - «застрягли в бюрократичній тяганині».

Медики з 14 регіонів, які борються з коронавірусом, вже повністю отримали надбавки за березень, а решта регіонів - «застрягли в бюрократичній тяганині».

Про це в суботу, 16 травня, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час наради в Офісі президента, передає пресслужба ОП.

«Чотирнадцять регіонів вже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19», - йдеться в повідомленні.

Доплати медикам за березень повністю виплатили 12 областей – СтепановНадбавки медикам, які борються з коронавірусом, виплатили в 12 областях України. У решті регіонів - фінальні розрахунки.

Також наголошується, що при цьому в Миколаївській області не фіксували жодного хворого на COVID-19 в березні, а Чернівецька область, де поширення хвороби було найбільшим, потребує дофінансування.

«Інші регіони завершать виплату надбавок на початку наступного тижня», - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою Зеленський заявив, що отримав позитивні відгуки медиків, які отримали надбавки.

«У Херсонській області всі виплати завершилася минулого тижня, серед лідерів - Дніпропетровська та Львівська області. Водночас Волинь, Луганська та Рівненська області та деякі інші області й досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень», - підкреслив Зеленський.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що зараз лікарні укладають угоди з Національною службою здоров'я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе для прискорення процесу.

Раніше в МОЗ розповіли, як планують підвищувати зарплати медикам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: