Декларація лідера «Голосу» Рахманіна: дві квартири, Subaru і валюта на рахунках

Читать на русском
Глава парламентської фракції Голос Сергій Рахманін подав щорічну електронну декларацію за 2019 рік.

Глава парламентської фракції «Голос» Сергій Рахманін подав щорічну електронну декларацію на посаді народного депутата України.

Документ оприлюднено на сайті НАЗК.

Так, в декларації за 2019 рік Рахманін вказав, що спільно з дружиною (50/50) володіє двома квартирами в Києві, площа яких 42,1 кв. м і 82,7 кв. м.

Також у сім'ї є приватний будинок (116, 4 кв. м) і земельна ділянка в селі Колонщина Київської області (554 кв. м), які записані на дружину Кіру Івашеву.

У декларації Рахманін вказав автомобіль Subaru Forester 2013 року випуску, вартість якого 298 312 грн. Машина оформлена на дружину нардепа.

Крім того, дружина Рахманіна володіє цінними паперами в якості юридичної особи Товариства з обмеженою відповідальністю «СТАТУС БУД-ПРАЙМ».

Рахманін також вказав, що йому належить авторське право на книгу «Руки, що качають колиску демократії» (2002 рік) і сценарій документального фільму «Незалежність. Український варіант»(2003 рік).

Доходи лідера «Голосу» наступні: за рік роботи у Верховній раді нардеп отримав 163 638 гривень зарплати. Також серед джерел доходу вказана робота в громадській організації «Український кризовий медіацентр» (гонорари й виплати 4969 грн), і дохід від заняття підприємницькою діяльністю – 448 080 грн.

Водночас річна зарплата дружини Рахманіна становила 50 776 грн.

На банківському рахунку нардепа в Приватбанку – 63 408 грн. У валюті сім'я зберігає на рахунках 67 тисяч доларів і 16 тисяч євро.

Інше цінне майно, яке б належало Рахманіну або членам його сім'ї, не вказано.

Нагадаємо, Рахманін у передвиборчій програмі пообіцяв змінити систему освіти юристів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: