Бойовики блокують роботу пунктів пропуску на Донбасі

Читать на русском
Бойовики на Донбасі перешкоджають пропуску громадян через відкриті контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування.

Бойовики на Донбасі перешкоджають пропуску громадян через відкриті контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування.

Про це повідомляє Держприкордонслужба в середу, 10 червня.

Там нагадали, що прикордонники зі складу ООС об 11:00 почали пропуск через лінію розмежування на КПВВ «Мар'їнка» та «Станиця Луганська».

Станом на 13:00 через контрольний пункт «Мар'їнка» на тимчасово окуповану територію України пропустили одну людину на автомобілі, але за деякий час її повернули.

Згодом ще п'ятьох осіб пропустили пішки в напрямку Донецька. Але вони досі чекають пропуску на блокпості сепаратистів.

А через КПВВ «Станиця Луганська» на тимчасово окуповану територію пішли 6 громадян. Зараз вони чекають перед блокпостом, де сепаратисти встановили протитанкові загородження.

При цьому тільки перед КПВВ «Мар'їнка» зібралося близько 100 пішоходів, серед них - 70 осіб похилого віку та близько 10 дітей. Деякі з них очікують пропуску ще з 6-ї ранку.

Начальник відділу комунікацій із засобами масової інформації адміністрації Держприкордонслужби Олег Бойко на уточнювальне запитання Української правди, чи означає це, що відкриття КПВВ зірвано, зазначив: «Поки так».

Він пояснив, що режим роботи контрольних пунктів в'їзду-виїзду – з 11:00 до 14:00.

Прикордонники кажуть, що, можливо, людей, які вийшли в напрямку тимчасово окупованої території, будуть повертати і після закриття КПВВ.

Нагадаємо, на Донбасі з 10 червня частково відновлюється робота контрольних пунктів в'їзду і виїзду.

Командування штабу ООС оприлюднило рекомендації щодо пропуску.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: