Суд знову дозволив заарештувати екснардепа Жеваго

Читать на русском
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою екснардепу Костянтину Жеваго, підозрюваному в причетності до заволодіння 2,5 млрд грн банку Фінанси і кредит.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою екснардепу Костянтину Жеваго, підозрюваному в причетності до заволодіння 2,5 млрд грн банку «Фінанси і кредит».

Про це в середу, 10 червня, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на ДБР.

«Сьогодні Печерський суд розглянув клопотання і ухвалив рішення обрати запобіжний захід тримання під вартою, що є необхідним кроком для його арешту і екстрадиції при встановленні місця знаходження», - йдеться в повідомленні.

У травні прес-служба бізнесмена з посиланням на його адвоката, ім'я якого не називалося, повідомила, що Київський апеляційний суд скасував рішення про затримання і тримання під вартою Жеваго, прийняте Печерським районним судом Києва на початку грудня 2019 року. На думку апеляційної інстанції, скасована постанова судді Печерського райсуду була прийнята з істотними порушеннями Кримінального процесуального кодексу (КПК) України.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань оголосило в розшук Костянтина Жеваго.

Жеваго підозрюють у легалізації (відмиванні) доходів, одержаних злочинним шляхом в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України).

Слідчі Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру Жеваго й викликали його на допит, але він не прийшов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: