Порошенко показав свої доходи за рік

Читать на русском
П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко за 2019 рік задекларував майже 773 мільйонів гривень доходів.

П'ятий президент України, народний депутат Петро Порошенко за 2019 рік задекларував майже 773 мільйонів гривень доходів.

Про це повідомила пресслужба Порошенка.

Левову частку доходів склали дивіденди в сумі понад 606 мільйонів гривень. Пресслужба політика зазначає, що вони не виплачувалися з 2014 року. Накопичена за довгий час сума була перерахована лише в кінці 2018-го - на початку 2019 року з метою фінансування Порошенком власної передвиборчої кампанії.

33 мільйона 84 тисячі гривень Порошенко отримав від продажу акцій Міжнародного інвестиційного банку. Майже 16 мільйонів гривень становлять відсотки по депозитах.

6 мільйонів 185 тисяч гривень склали компенсація моральної шкоди та відшкодування судових витрат у процесі з компанією BBC за поширення нею недостовірної інформації.

У пресслужбі пояснили, що закон вимагає декларувати як прибуток повернення вартості ОВДП, і Порошенко записав відповідну суму в 108,7 мільйонів гривень. Сам же інвестиційний дохід склав не 108, а 4 мільйона 609 тисяч гривень.

Переважна частина витрат Порошенка минулого року - 584 мільйонів 414 тисяч гривень - його внесок у передвиборний фонд.

У цілому у 2019 році Порошенко самостійно або через податкових агентів заплатив 187 мільйонів гривень податків і військового збору.

Кількість компаній, кінцевим бенефіціаром яких є Петро Порошенко, в минулому році скоротилася до 28. Права кінцевого бенефіціара інших компаній передані і відображені в декларації сина екс-президента Олексія Порошенка.

У пресслужбі зазначили, що загальні витрати компаній родини Порошенків на благодійність і соціальні проекти в минулому році склали близько 200 мільйонів гривень. Що стосується рухомого і нерухомого майна, істотних змін у декларації в порівнянні з декларацією за 2018 рік не відбулося.

Раніше свою декларацію оприлюднив президент України Володимир Зеленський.

Також нагадаємо, з'ясувалося, що задекларував спікер Ради Дмитро Разумков за 2019 рік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: